dijous, 5 d’octubre del 2017

Premi del Llibre Vivent PLV

Enguany a l'escola participem al premi del llibre vivent, premi de lectura de literatura juvenil. Les mediateques del departament i altres organismes proposen 5 llibres per nivell. Durant el curs els treballarem de maneres molt diferents, amb espectacles, experiències, teatralitzant-los.... per tal que els infants integrin les històries. I al final són tots els infants que participen a aquest premi que votaràn el llibre que més els ha agradat. Bonic projecte, oi?

Un llibre il·lustrat preciós amb colors meravellosos.

Un llibre molt més profund, pintar les emocions, i descobrir els petons, què ho fa que ens agradi un color, o un altre.... i si ens ho pensem, de quin color són els petons?

- vos proposi una activitat preciosa que han fet els infants de l'escola del soler que m'ha deixat bocavadada: UN MECAT DE PETONS DE COLORS.

- nosaltre vam fer una rotllana i cada infant va fer petons del color que va voler i ens explicava perquè... blau perquè són més freds, grocs perquè son bons com les bones idees....

Un llibre preciós, amb una història meravellosa que dona un munt d'informació per treballar a nivell de família, de sentiments, d'abandó.... A nivell gràfic també permet un munt d'activitats, un camaleó que s'amaga, troba un ou, i el cova fins que neix el pollet. Li ensenya tot el que sap i un dia marxa perquè veu la seva mare volar, finalment... llegiu.lo!!!!!


Preciós, i perfecte per treballar el cos, la família, les expressions.... qui el té doncs el nas de l'avia?

-treballarem els miralls, la descripció del cos, dibuixar-se...
-parlarem de les converses que tenen els grans, que no hem d'escoltar...
-de les expressions....

Encara un petit tresor! quin valor donem a les coses? i els egals? perquè es fan realment? què en traiem? i si els regals els construim nosaltres mateixos???


provaré de publicar les activitats que hem fet al votant d'aquet llibres....