dimecres, 7 de setembre del 2016

Pinetem amb glaçons

Amb aquesta calor, què millor que refrescar-se????
us proposo una activitat súperdivertida, i creativa al mateix temps....  PINTURA AMB GEL

Sessió 1: cal sortir a fora el pati i fer barreges de pintura i aigua, moment en que es pot aprofitar per mostrar als infants les barreges de colors, i fer tota una sessió s'experiments i barreges amb pintura aigua i colors primaris.

després cal omplir glaçoneres i portar-les al congelador.








Sessió 2: al final del dia anem a veure les glaçoneres per treure els gels del congelador... però massa carregat el congelador no ha acabat la seva feina, i necessita més temps! per sort, l'Ainhoa, la meva companya havia portat glaçons fets només amb aigua, i ens van salvar. Els  vam repartir als infants que van comprovar com els galçons es fonien entre les seves mans.
-Es fon ! cridaven sorpresos. i ho van voler anar a mostrar a les mestres del cicle 3 que en aquell moment entraven a les aules! Molt interessades elles els van escoltar, i vam comprovar que havien comprès perfectament el canvi d'estat de la matèria! són increïbles aquests infants!




Sessió 3: l'endemà a la tarda, vam tornar al congelador tots junts per treure els gel; vam recordar que hi haviem deixat aigua i pintura, i que ara podíem posar les glaçoneres cap per avall i l'aigua no vessava:  s'ha congelat!




Vam treure els glaçons al pati, i sobre un full vam deixar que experimentessin, el fred, com es fonien, hi va haver qui va experimentar de nou amb barreges de colors, i van quedar uns fons d'allò més bonics!





el proper dia retallarem i enganxarem un títol!