dimecres, 18 de maig del 2016

Traçem un vuit al pati






Com que la Marta de "tresquatreicinc" m'ho va demanar en un comentari, he decidit que aniré penjant totes les activitats que anirem fent al pati. Per això avui us penjo aquesta petita activitat de grafisme que va sortir espontàniament una tarda de Gran Secció.



Érem dins la classe; la sessió anterior havíem detectat problemes per traçar correctament el número vuit:(Després d'identificar-lo, resseguir-lo amb números de vidre, traçar-lo en safates de sorra... l'escriptura encara no era massa precisa...)

                     Identificar el 3                              Resseguir números de vidre 1     Traçar amb safata de sorra el 2
 Se'ns va ocorre l'idea d'omplir un número amb pedretes i botons, i a aquells infants amb més dificultat els va anar molt bé.
Així vam proposar per aquesta sessió un seguit d'activitats per memoritzar el traçat del 8 i adquirir les proporcions adequades. 

Primer vaig dibuixar un vuit ben gros a terra, i vaig mostrar com calia caminar sobre les línies per resseguir el 8. Després un a un ho van fer ells, també ells s'ajudaven si algú el començava al revés o no seguia la direcció que calia.

Després calia prendre material més petit (taps, pius, llavors, botons, pedretes...) i construir un vuit. Treball per parelles un construeix l'altre mira i quan ha acabat pot ajudar a arreglar el 8 per fer-lo més bonic. Dues feines que van canviant un cop un un cop l'altre.
Feia tant bon dia que vam donar la consigna de sortir per parelles a fer l'activitat al pati. Van estar molt tranquils canviant el material molt concentrats a fer bé el recorregut. 
però el sol va sortir d'entre els núvols i vam tornar a entrar.















Dins la classe vam acabar fent el traçat del vuit amb fils i cordills i amb pissarretes.
(als infants amb més dificultat els vam donar un guix per a traçar el camí a sobre)

vam comprovar com fent un número massa gran perdíem les proporcions.

2 comentaris:

TresQuatreiCinc ha dit...

Realment treballar al pati es superenriquidor. Quantes idees xules, Marta. Gràcies per compratir!
Marta / TresQuatreiCinc

Tona ha dit...

Sí realment és un espai més! Ahir encara vam sortir a fer-hi pintura!!!

Moltes gràcies a tu per seguir-me amb tant interès!