divendres, 17 de juny de 2016

Activitat sobre la lletra U

Avui us porto una activitat que han fet a l'hora llengua amb la Mitjana Secció (P4)

Objectiu: conèixer i reconèixer la lletra U 

Materials: Un Joc de targetes amb mots, i dos circells.A la rotllana, junts, presentem la lletra a tot el grup. Posem un exemple U com... Ulleres! 

Ara toca als infants de cercar un a un mots on hi hagi aquesta lletra. Demanem als altres de fixa-se si els companys ho fan bé o s'equivoquen, cal que es mantinguin alerta per si ells no senten la lletra U dins el mot proposat. Si s'equivoquen, o un company no sent la lletra, tots repetim el mot poc a poc...

Per acabar proposem un joc amb targetes de vocabulari. Aquesta vegada els infants hauran d'agafar o descartar una paraula donada segons si conté o no el so de la U.
Per fer-ho més visual, donem una targeta a un infant que la col·locarà dins el circell dels mots que tenen una U o dins el que no la tenen.

Aquest ha sigut el resultat d'avuidilluns, 6 de juny de 2016

Creacions en volum

Cada vegada més em sento atreta per les filosofies que estimulen la creativitat dels infants. Com arribem a conduir l'art per les classes de pintura... però què passa quan sortim de la pintura? provem d'investigar el volum?? acabem fent fang o pasta de sal... i si anem més enllà??

Deixem als infants tot el material de què disposem... a veure què passa?? són capaços de fer les coses més imaginatives del món!!!! Mireu!!!


Un ninot GS
Un parpallol


L'església del poble GS

Després de molt jugar i veure que respectaven el material, i que no es trencava, vam anar afegint material... petxines, pedretes de colors, botons, taps d'ampolles, xapes, càpsul·les.... qualsevol cosa que serveixi per construir... "no faig res Marta!" PPS (P2)

una estrella ràpida PS

Casa la meva àvia MS

fins que vam començar a crear en volum, apilant els materials....

EstàtuesEstic contenta de l'evolució que hem fet en el racó de creacions. Ha arribat el moment de començar a crear estàtues, en volum i fent equilibris, benvinguda experimentació!La caseta del bosc...

la torre més alta

Una obra d'art!!
Encara més difícil, les construccions en grup!!!!