dilluns, 30 de novembre del 2015

Titelles de dit

L'última incorporació que causa furor al racó de matemàtiques tant per grans com per petits, és el taller de comptar els dits amb titelles de dit. Inspirat amb el llibre "vers les maths" de petita secció.

Consta de un joc de titelles de dit i un joc de targetes amb els dits d'una ma. un infant agafa una targeta que mostra un dit, i s'ha de posar una titella. la mostra al company, diu un, i l'endreça. Ara li toca a l'altre. 


Encara un cop les possibilitats d'adaptació són múltiples segons el nivell. Jo l'he instal·lat per Petita Secció, doncs la intenció era jugar-hi amb targetes de dits 1-3. Però el material era tant bonic que Mitjana i Gran Secció també hi han volgut treballar, així que he afegit xifres i constel·lacions al joc de targetes inicial, i també més números 1-5. A la tarda, les grans seccions soles, s'han afegit una dificultat, llençaven un dau, i treien una targeta, així es posaven més titelles als dits i de passada practicaven la suma!!!!

Les targetes les he fotocopiat, però si les necessiteu, no dubteu a demanar-me-les

Cooperació per parelles treball gran-petit


dissabte, 28 de novembre del 2015

El capellà i la gallina

Després de moltes proves, vet aquí el resultat final de la segona veu de la cançó del Capellà i la Gallina.



Per als curiosos us explicaré que a l'escola érem un poc cansats de veure els grans avorrits de cantar sempre les mateixes cançonetes infantils. I que aquest any, un cop per setmana el cicle III baixa a la meva classe de maternal, i junts cantem i fem música.
D'una sessió treballant ritmes moderns en va sorgir la idea de trencar l'avorriment fent ritmes, i altres veus, i vam començar a fabricar un exemple sobre una cançó que els encanta. Pels qui no la conegueu, és un joc de mans tradicional del Rosselló.  Així va sorgir la música de la partitura que us he penjat. Gaudiu-la!



Batalla d'animals marins

L'any passat a l'escola treballàvem el mar com a projecte de l'any, vaig crear una batalla simple per a l'ocasió, amb les imatges dels animals que donaven nom a les classes. Un joc senzill que els encanta.





Cartes Grafisme

Avui us proposo unes targetes de grafisme basic, pensades per a practicar el traç. Les vaig descobrir a "la maternelle de Francesca"

A l'escola les hem utilitzat per a omplir dibuixos, per practicar amb safates de sorra, amb feltres i pissarretes, amb punxons sobre cartolina, i també amb plastilina.... a vosaltres lliure imaginació!!!!






dimecres, 25 de novembre del 2015

Vocabulari de Tardor

Vet aquí, finalment després de molt pensar-ho un cop de cap.
Enceto aquest blog amb les ganes de compartir amb qui ho necessiti els materials que vaig creant per la meva classe de maternal.
Espero que junts ens enriquim de noves propostes, jocs i activitats que aniran sorgint al llarg del camí.

Us deixo per començar un vocabulari de tardor ampliat i traduït de "crapouilleries.net", era tant bonic que no me'n he pogut estar....







Ja sé que amb aquest fred, més aviat ens acostem a l'hivern... però tot just ara gràcies a la Sílvia, he aconseguit penjar-ho... Mil gracies a tu!!!!

Molt aviat.... L'HIVERN!!!!!!